Victor Wiard woont al sinds zijn geboorte in Watermaal-Bosvoorde. Ondanks zijn talrijke omzwervingen door het buitenland, is hij nu niet minder gehecht aan zijn streek en aan zijn geliefde stad, integendeel zelfs. Met zijn geheel eigen kijk op berichtgeving, beslist hij in 2015 met de hulp van een paar vrienden What for uit de grond te stampen. Victor is ook vertrouwd met onderzoek; hij voert studies naar media en mediaprofessionals in Brussel.

Jeep Novak. Hij is fotograaf, regisseur en trainer in workshops rond zelfvertrouwen en sociale cohesie. Verder geeft hij lessen Frans voor “Vreemdelingen – Nieuwkomers”, die de taal speels aanleren met behulp van fotografie en films in Buurthuizen. Maar hij is ook een speelse activist met een passie voor lokale samenwerking, de Transitie, burgerinitiatieven en Kunst. Verder is hij stichtend lid van « La Petite Maison du Peuple » in Sint-Gillis, een non-profit organisatie met sociaal oogmerk, en initiatiefnemer van “Dazibao“, een onafhankelijk, door Dewey gesponsord informatieplatform.

 

Mathieu Simonson woont sinds 2011 in Schaarbeek. In oktober van het daaropvolgende jaar lanceerde hij een wijkblog (I love Meiser). Daaruit ontpopte zich het idee om in november 2013 Dewey en de lokale krant « Ezelstad » te lanceren. Hij werkte in duurzame ontwikkeling (FIDO) en deed aan sociologisch onderzoek (Universiteit van Namen). Vandaag coördineert hij de activiteiten van de vereniging.

Habiba Temsamani woont sinds 2005 in Schaarbeek. Ze is maatschappelijk werkster psychiatrie en sofrologe, en gaf workshops in sofrologie in de wijk Brabant-groen. Momenteel is ze vrijwilligster bij La Gerbe (dienst geestelijke gezondheidszorg) en lid van de Groupe Sans Nom (die ijvert voor dialoog tussen Arabieren en Joden). Ze heeft altijd al belangstelling gehad voor het leven in haar buurt en van diens bewoners. Ze is fan van kruiswoordraadsels en houdt van taal.

Caroline Durieux woont sinds 2014 in Elsene, waar ze bij aankomst onmiddellijk op een sympathiek gezelschap van transitiewerkers stootte. In het licht van de Grote Ommekeer ontdekte ze onze hoofdstad op een andere manier en al gauw was Elsene haar favoriete gemeente. Met een opleiding talen op zak, heeft ze veel interesse voor de uitwisseling van knowhow en voor veerkrachtige burgerinitiatieven, zoals permacultuur en gedeelde governance. Ze nam in mei 2016 deel aan de lancering van een Elsense krant.

 

 

Sacha Conchin werkt mee aan het Dewey maps project. Hij is zeer actief binnen het verenigingsleven en betrokken bij vraagstukken rond mobiliteit, milieu en kringloopeconomie. Voor Dewey.maps brengt Sacha de stad Brussel in kaart.

 

 

Jennifer El Gammal woont ook in Schaarbeek. Ze speelt saxofoon en werkt voor een brusselse theater (‘Théâtre Maât‘).

This post is also available in: Frans